Használati útmutató

Az alábbi videónkban bemutatjuk, hogyan használd az elektromos kerékpárokat és rollereket.

1.a KÁRTYÁS LEVÉTEL: az e-kerékpár és e-roller használatának megkezdésekor a felhasználó hozzáérinti RFID kártyáját a dokkolón található kártyaolvasó felülethez, majd megvárja, hogy a rendszer azonosítsa a kártya tulajdonosát és engedélyezze a rendszer használatát (ezt zöld fény és hangjelzés jelzi).

1.b. ONLINE LEVÉTEL: az elektromos kerékpárokat az állomásokról PIN Kóddal veheted le. A regisztráció után a visszajelző e-mailben megkapott adatokkal, a Felhasználói fiókodat elérheted, majd a "Kerékpárfelvétel" menüpontot kell választani. A kapott 4 jegyű kódot a kerékpár mellett, a dokkolón található felületen kell beütnöd, majd hang- és fényjelzés után már viheted is a kerékpárt.

2. A dokkolón az e-kerékpár és e-roller mellett látható kijelző mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét. A LED lámpa zölden világít, amennyiben a jármű kölcsönözhető.

3. Az utazás előtt csak a helyes ülés magasságot kell beállítani.

4. Mindkét eszköz levétele után, az első és hátsó világítás automatikusan felkapcsol. A roller azonnal üzemképes állapotba kerül és a jobb oldalon található gázkar elfordításával rögtön elindul. 

5. E-Kerékpárok esetében, tekerésekor a PEDELEC rendszerű elektromos rásegítés, bekapcsol és meghajtja az első kerékbe épített elektromotort, ezzel segítve a jármű hajtását akár 50%-ban is.

6. Visszavételkor e-kerékpárt vagy e-rollert vissza kell helyezni a dokkolóba. A helyes pozícióban történő rögzítés nem igényel jelentősebb erőkifejtést, az e-kerékpár és e-roller rögzítését kattanással és fényjelzéssel jelzi a tároló.

7. Fontos minden esetben meggyőződni a helyes dokkolásról, és arról, hogy a jármű nem távolítható el az állomásról!