1 éves a Kaposvári Tekergő

A Kaposvári Tekergő közbringarendszer már 1 éve szolgálja a kerékpározni vágyókat a somogyi megyeszékhelyen. Az országban egyedülálló módon 2015. októberétől elektromos rásegítésű kerékpárokat és rollereket bérelhetnek a kaposvári polgárok, egyetemisták és a városba látogató turisták. Az elmúlt egy év tapasztalatai bebizonyították, hogy az elektromos kerékpáros rendszernek van létjogosultsága a városban, hiszen a felhasználók szeretik és szívesen használják a kerékpárokat. A közbringarendszer a város képébe is tökéletesen beleillik, hiszen a Smart City koncepció okos közlekedés kategóriájának kimagasló eleme a kétkerekű közlekedés.

Piackutatásaink során kiderült, hogy a már meglévő felhasználóink 93 % -a támogatja a rendszer bővülését és ezzel egy időben a több állomás kiépítését. Az októberi hónapban a használatok száma elérte a tizenötezret, mely bizakodásra adhat okot. A visszajelzésekből kiderül, hogy felhasználóink szívesen látnának állomásokat a Virágfürdőnél, a Kaposvári Egyetemnél, a vasútállomásnál, a nagyobb bevásárló központoknál és a külső városrészeknél is.

Az elmúlt egy év alatt cégünk, a Public Bike System Hungary Kft. (továbbiakban PBSH) sem tétlenkedett. Elkészült a legújabb generációs közbringa állomásunk, mely új desingt és új szolgáltatásokat kapott.

A 2016. november 01. -től már Kaposváron is lehetőség lesz mobil eszközökön az online jegyvásárlásra. Ez az újítás a kártyaértékesítő pontokon kívül lehetőséget ad alkalmi vagy turista kerékpározónak, hogy ezen túl a saját felhasználói fiókjukban tájékoztatást kapjanak egyenlegükről is.


Legújabb fejlesztéseink közé tartozik a PBSH legújabb családtagja, az új generációs elektromos rásegítésű ePediCab, melyet a modern városok új turisztikai közlekedési eszközének tekint a szakma. A Pécs városában már bemutatott és tesztelt jármű a turisták kedvenc közlekedési eszköze, amikor városfelfedezésről van szó.

Cégünk elkötelezett híve nem csupán a környezetvédelemnek, de a mozgáskorlátozottak támogatásának is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az országban egyedülálló módon olyan háromkerekű járművet fejlesztünk, mellyel a mozgásukban korlátozottak is biztonságban közlekedhetnek. Intelligens rendszerünknek köszönhetően az eszközt csakis azok használhatják majd, akik rendelkeznek mozgáskorlátozott igazolvánnyal.

mozgáskorlátozott-roller-közbringarendszerben

Az egy éves születésnap örömére a PBSH játékot hirdet a kaposvári polgárok, egyetemisták, Kaposváron dolgozók között.
Azon regisztrálók,vagy már meglévő felhasználók, akik 2016.10.18 és 2016.10.27. között vásárolnak éves bérletet ,megnyerhetik álmaik bringáját, mely nyereményjátékunk fődíja.

kaposvár-tekergő-szülinap-nyeremény

A játék feltételeiről és a részvételről a Kaposvári Tekergő Facebook vagy  Nyereményjáték hivatalos oldalán olvashatnak.


Az elmúlt egy év bebizonyította, hogy Kaposvár lakossága felkészült az elektromos kerékpáros rendszer használatára. A jövőbeni fejlesztések és a rendszer bővítése pedig még inkább hozzásegítheti a helyi lakosságot egészségük megőrzéséhez, a fittebb közérzethez, a környezettudatos életmódhoz. Mindezek mellett nem elhanyagolható tény, hogy a kerékpáros közlekedés olcsóbb és gyorsabb mint bármelyik más közlekedési eszköz, amennyiben rövid távon közlekedik a felhasználó. Amellett, hogy a lakosság és a turisták számára is biztosítjuk a kerékpárral történő városi közlekedés lehetőségét, a rendszer létrehozásának járulékos hatása a város arculatának javítása is. A jelenleg üzemelő 4 állomás kiváló példája annak, hogy a motorizált közlekedés milyen egyszerűen helyettesíthető a kerékpáros rendszerrel. Bízunk benne, hogy a sok magyarországi nagyváros után Kaposvár is csatlakozik a kerékpárosbarát település címhez.

Köszönjük a támogatást:
Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Kaposvári Tourinform irodának, a Deseda Fekete István látogatóközpontnak, mint szerződött értékesítési partnereinknek és külön köszönet Littván Balázsnak (Greenbike Kft.) szerviz és logisztikai partnerünknek az egész éves kitartó munkáért.

Játékszabályzat az “1 éves a Kaposvári Tekergő” nyereményjátékhoz

A Kaposvári Tekergő közbringarendszer 2016.10.27.-én ünnepli 1. születésnapját , mely alkalomból online játékot hirdet a kaposvári polgárok, egyetemisták, Kaposváron dolgozók között.

A Játékban 2016. október 18 – 27. között lehet részt venni. A Játék lejártát követően kerülnek kiválasztásra a nyertesek sorsolással.

A Játék szervezője a Public Bike System Hungary Kft. (1024 Budapest , Keleti K.utca 6. cégjegyzékszáma: 01-09-207638 )

1. A Játékban részt vevő személyek

A Játékban részt vehet minden 18. életévét betöltött természetes személy, aki kaposvári tartózkodási vagy lakóhellyel rendelkezik, Kaposváron dolgozik vagy ott jár egyetemre. Amennyiben a nyertes kiskorú, úgy nevében kizárólag törvényes képviselője járhat el.

2. A Játék leírása, nyeremények

A Játék leírása a www.facebook.com/cityebikekaposvar és www.cityebike.hu/kaposvar oldalon is olvasható. Mindenki számára szeretnénk kedveskedni különböző nyereményekkel, a játékban résztvevők eldönthetik melyik játék szimpatikus számukra.

1. 1 db. egyedi tervezésű, kiegészítőkkel felszerelt nagy értékű kerékpárt nyerhetnek azok, akik: már meglévő felhasználók, és lejár a bérletük, meghosszabbítják 1 évre vagy új regisztráló bérletet vásárol. CSALÁDI KEDVEZMÉNY keretében amennyiben a családból minimum 3 fő vásárol éves bérletet, személyenként 25% kedvezményt kap a bérlet árából. CSOPORTOS KEDVEZMÉNY keretében amennyiben valaki hoz magával barátot,munkatársat, személyenként 10 % kedvezményben részesülnek az éves bérlet árából.

2. 3 db. bérlethosszabbítás következő 1 évre azoknak, akik: már meglévő felhasználók,de nem szeretnének új bérletet vásárolni, nem szeretnének hosszabbítani

3. 3 db. éves bérletsorsolás azoknak,akik: feliratkoznak hírlevelünkre

A Nyeremény másra át nem ruházható, és pénzre át nem váltható

3. A Játék időtartama

A Játék 2016. október 18. 12:00 órától október 26. 24:00 óráig tart.

4. Jelentkezés a Játékra

A Játékban mindenki részt vesz,aki a játék időtartama alatt bérletet újít vagy vásárol. Hírlevélre való feliratkozásra itt van lehetőség. Bérletet vásárolni a kaposvári Tourinform irodában lehet, a 7400 Kaposvár, Fő utca 8. szám alatt.

Hírlevél feliratkozó űrlap

Kérjük, ezt a mezőt töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt töltsd ki!
Kérjük, ezt a mezőt töltsd ki!

6. Nyertesek

A nyertesek kisorsolása 2016. 10.28. péntek 9:00 a Public Bike System Hungary Kft. székhelyén, 7621 Pécs, Liszt Ferenc u.7.

A nyertesek kiválasztásáról hivatalos jegyzőkönyv készül. A kerékpár és bérlet nyertesek mellett pótnyertesek sorsolására is sor kerül.

7. Nyertesek értesítése

A Nyerteseket emailben értesítjük.

8. A Nyeremény átvétele

A Nyeremények sajtótájékoztató keretében Kaposváron, a Kossuth téren kerülnek átadásra, melynek időpontjáról emailben vagy telefonon értesítjük a Nyertest. Eső esetén a Tourinfom irodában(7400 Kaposvár, Fő.u.8.) történik meg az átadás. A Nyeremény átvételekor a nyertes köteles érvényes okmánnyal (személyi igazolvány, útlevél) igazolni, hogy a 18. életévét betöltötte. Amennyiben ezt igazolni nem tudja, úgy a Nyeremény átvételére nem jogosult.

Amennyiben a Nyertesek a Nyereményt nem veszik át, illetve érvényes okmánnyal nem tudják igazolni, hogy a 18. életévüket betöltötték, akkor a Public Bike System Hungary Kft. fenntartja a jogot arra, hogy a Nyereményt pótnyertesnek adja át.

9. Felelősség kizárása

A Public Bike System Hungary Kft. nem vállal felelősséget azért, ha a Játék időtartama alatt a Játék, illetve a Játékot tartalmazó applikáció és weboldal technikai okokból időszakosan nem érhető el.

10. Adatkezelés

A Játékban résztvevő személyek a Játékban való részvétellel automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy megadott adataikat (név, e-mail cím, lakcím, telefonszám) a Public Bike System Hungary Kft., mint adatkezelő adatbázisába kerüljenek és azokat a Public Bike System Hungary Kft. minden további engedély és ellenszolgáltatás nélkül kezelje a nyertesek kiválasztása, a nyertesek értesítése, hírközlés céljából.
A Public Bike System Hungary Kft. ezen személyek adatait bizalmasan kezeli.

11. Egyéb

A Játékos a Játékban történő részvétellel automatikusan elfogadja a jelen szabályzatot. A Játékban való részvétel és az adatszolgáltatás önkéntes.
A nyertesek vállalják, hogy a Public Bike System Hungary Kft. a nevüket, a nyerés tényét Facebook–bejegyzésben és weboldalainkon kizárólag a Játékkal kapcsolatban közzétegye. A Játékos tudomásul veszi, hogy a nyertesekből a nyeremény átadásáról fényképek készülhetnek, azokat a Public Bike System Hungary Kft. marketing célra felhasználhatja.

Amennyiben a Játékos bármely okból nem felel meg a jelen Játékszabályzatban rögzített feltételeknek, úgy a Public Bike System Hungary Kft. az érintett Játékost a Játékból kizárhatja.

Fenntartjuk a jogot a Játékszabályzat módosítására.

Pécs, 2016.10.17.

Public Bike System Hungary Kft.

Elindult a desedai közbringabérlet értékesítés

Ha szereted az aktív pihenést, akkor pattanj kerékpárra és tekerd körbe a desedai-tavat. Közbringabérletet már a Fekete István látogatóközpontban is tudsz vásárolni!
A tavasz és a csodaszép idő beköszöntével, ideje nyeregbe pattanni! A kaposvári elektromos közbringarendszer desedai állomása és kerékpárjai készen állnak a szezon indításra.
A rendszer továbbfejlődésének eredményeként, turista kártyát és Kaposvár kártya nélküli bérletet is tudsz váltani a látogatóközpontban.
Adunk pár tippet, hogy miért tekerd körbe a tavat és a családodat, barátaidat se hagyd otthon!

1. Az intelligens hajtással rendelkező kerékpároknak köszönhetően kényelmesen bejárható a desedai tó és környéke. Nem kell erőlködni, hiszen az elektromos rásegítésnek köszönhetően a dombok és emelkedők sem jelenthetnek akadályt.
2. Az elektromos rásegítéssel a kerékpározás élményszerűvé válik, de a hagyományos tekerésnek a varázsa sem veszik el!
3. ​A desedai tó körül épült kerékpárút 22 km hosszú és teljes egészében körbeöleli a tavat. Az kiépített út jó minőségű és biztonságosan, egyszerűen lekerékpározható.
4. Kedvező árszabással veheted igénybe a közbringarendszert, akár helyben laksz, vagy legyél turista a környéken. 
A bérletek árai a következőképpen alakulnak:

  • Kaposvári lakosok (Kaposvár kártyával) 3650 Ft+ÁFA / év * (csak a Tourinform irodában vásárolható meg!)
  • Kaposvár kártyával nem rendelkezők kaposváriak 4500 Ft + ÁFA / év *
  • Turisták és alkalmi felhasználók számára 500 Ft+ ÁFA / óra * a kerékpárkölcsönzés.
    (Kaució fizetése kötelező 15.000 Ft mely a biciklizés befejeztével vissza jár.)

5. A tó körül nem csupán kerékpározásra van lehetőségetek, hanem akár a tavon közlekedő kirándulóhajót is kipróbálhatjátok. A látogatóközpont szintén sok érdekes látnivalóval vár benneteket.
6. A kerékpározás – amit szinte mindenki tud – az egyik legegészségesebb sport, hiszen nem csupán izmaitokat mozgatja át és erősíti, hanem jó hatással van a testünkre, a szív- és érrendszerre, a légzőszervekre, erősíti az immunrendszert is. A rendszeres, intenzív kerékpározás csökkenti a stresszt, oldja a feszültséget, és több oxigén juttat a testünkbe, aminek szintén jótékony hatásai vannak. 


A Kaposvári Tekergő névre keresztelt közbringarendszerhez bérletet váltani a kaposvári Tourinform irodában (7400 Kaposvár, Fő u. 8.) lehetséges.
2016 májusától a Fekete István látogatóközpontban turisták, és Kaposvár kártyával nem rendelkező felhasználók számára is elérhető a bérlet váltás.

*Bérlés előtt, kérjük az Általános Felhasználói Szerződést minden esetben olvassátok el!

Hogyan történik a karbantartás?

A kerékpárok és rollerek folyamatos karbantartása a helyi kerékpár szervizes feladata. Ő ellenőrzi és amikor szükséges javítja az eszközöket. A karbantartás külön műhelyben történik, ahol a szükséges ellenőrzéseket elvégzik, és a javítási munkákat végrehajtják. A kisebb ellenőrzési és javítási feladatokat a szerelők az állomásokon is elvégezhetik.

GY.I.K – Kihez fordulhatok probléma esetén?

Amennyiben bármilyen probléma adódik a kerékpározás vagy rollerezés közben, fordulj bátran a 24 órás diszpécser szolgálatunkhoz! Elérhetőségük a következő:
Telefonszám: +3630 650 69 45
Skype: cityebike
Viber: +3630 650 69 45
Hívd őket bátran és segítenek megoldást találni bármilyen helyzetben!

4 tipp, hogy miért ülj kerékpárra

A Brit Egészségügyi Minisztérium vizsgálta azokat a tényezőket, amelyek a kerékpározás pozitív hatásai következtében alakulnak ki. Lássuk mik is ezek és miért éri meg rendszeresen kerékpárra pattanni.

1. A bringázás kiválóan edzi a szív- és vérkeringési rendszert
Talán ez a legfontosabb egészségügyi vonatkozás, hiszen amikor kerékpározunk a légzésszám megemelkedik és a szív munkája fokozódik. Ekkor a pulzus nő, a vérnyomás emelkedik, ezáltal a vérkeringés élénkül, ami azt jelenti, hogy a szervezet sejtjeihez azonos idő alatt nagyobb mennyiségű oxigén jut el, mint nyugalomban.

2. Segíti az egészséges csontok felépítését és fenntartását
Hiszen kerékpározáskor a végtagjaid nincsenek annyira igénybe véve, mint a legtöbb mozgásforma során.

3. Növeli az erőnlétet
A rendszeres kerékpározás javítja a terhelőképességet, teljesítőképességet. Ezáltal az erőnléted növekedni fog, melyet a mindennapok során is érezni fogsz!

4. A test összes izmát megmozgatja
Nagyszerű mozgási lehetőség így például a fogyni vágyóknak, hiszen több kalóriát lehet égetni vele, mint egy konditermi súlyzós edzésen!

Minden sportnak megvannak a maga előnyei, pozitívumai. De miért ne választanánk olyat, ami ezek mellett kikapcsol, szórakozás is lehet számunkra? Ami nem csak a testet, szervezetet erősíti, de a lelkileg is feltölt? Mindegy, hogy alakformálás, kalóriaégetés, izom felvétel miatt szeretnél sportolni, a hangsúly a rendszerességen van.
Sportolj, tegyél minden nap az egészségedért, biciklizz!

Gyakran ismételt kérdések

Ugyanoda kell majd visszavinnem a kerékpárt, ahol felvettem?

A közbringarendszer állomásai összefüggően és hálózat jellegűen vannak kiépítve. Így tehát a kerékpárok és rollerek bármelyik állomáson felvehetők, illetve letehetők. Ezzel biztosítva a felhasználók számára az egyszerű és kényelmes közlekedést.