Rendszerbemutató

A EKKKR célja, hogy egyre több lakos válassza városon belüli utazásaihoz a járműveket, így csökkentve a környezetszennyezést, a városi dugókat és hogy elősegítse az egészségesebb, gyorsabb és olcsóbb alternatív közlekedési forma elterjedését. A járművek közterületen, bárki számára elérhetőek és más közlekedési eszközökhöz viszonyítva, minimális díjért használhatóak. Hálózat jellegű és önkiszolgáló, így rövid idejű és egyirányú utazásokhoz a leghatékonyabb közlekedési forma. A közbringák az e-rollerekkel kiegészülve, üde színfoltjai a városi közlekedésnek.

Eszköz ismertetők

Kétkerekűek a városban

E-BIKE

 • A 28"-as méret az unisex kialakítással minden korosztály számára, nemtől függetlenül kényelmes és biztonságos.
 • A pedál hajtásakor az elektromos rásegítés automatikusan bekapcsol, majd fékezéskor kikapcsol.
 • A kerékpárt 25 km/h sebességig képes gyorsítani az elektromos motor. A PEDELEC rendszer elektromos rásegítésének köszönhetően pedig, emelkedőnek fölfele sem szükséges erőlködni, mivel a rásegítés leveszi a kerékpározóról a terhet.
 • Az akkumulátor teljesítménye akár 70 km megtételére is elegendő.
 • A szúrásmentes abroncsoknak köszönhetően a célállomáshoz mindig biztosan eljut a felhasználó.
 • A teleszkópos első villa teszi az utazást kényelmesebbé, csillapítva az útminőség viszontagságait.
 • Kerékpárok nagyméretű kosarakkal vannak felszerelve, a nagyobb méretű csomagok szállíthatóságának érdekében.
 • A kerékpár használata egyszerű, csak le kell venni a dokkolóról, be kell állítani az ülésmagasságot és indulhatunk is!

E-ROLLER

 • Az e-rollert városi közlekedésre lett tervezve, így a dokkolóból kivéve menetkész állapotba helyezi magát és azonnal indulásra kész.
 • Sebességét a gázkar folyamatos elcsavarásával lehet növelni a kívánt sebességi színt eléréséig, ez maximum 25km/h.
 • A rolleren a kormány jobb oldalán található egy 3 színű, 3 szegmensből álló LED kijelző, mely tájékoztatást ad az akkumulátor pillanatnyi töltöttségi szintjéről.
 • Az e-roller használata nagy odafigyelést igényel, ezért használathoz a 14. életév betöltése szükséges.
 • Teljes töltöttséggel a roller akár 25 km távolságot is képes megtenni.
 • Ez az innovatív közlekedési eszköz nagyszerű felhasználói élmény nyújt mindenkinek, akárhová is indul vele.

Használati díjszabás

A közbringarendszerben az éves bérlettel rendelkezőnek minden kerékpározáskor megkezdett első 30 perc ingyenes. Az e-kerékpár használatát a 30. perc letelte előtt meg kell szakítani. Újabb kerékpárt 15 perc szünet letelte után lehet újra kölcsönözni. Ezzel biztosítva, hogy az állomásokon mindig legyen szabad e-kerékpár és e-roller a Felhasználók számára. Ez szigorú felhasználási feltétel, 30. perc után a rendszer 50 forintot von le a Felhasználó egyenlegéről, ezzel rövidítve a 365 napos ingyenes jogosultságot. Erről Felhasználó a megadott e-mail címében szöveges értesítést is kap. Ez minden megkezdett 30 perc után megismétlődik az e-kerékpár dokkolóban történő visszahelyezéséig. A 30 perces szabály többszöri megsértésével egyenlege minden esetben csökken így a 365 napos jogosultság lecsökken. Amennyiben a felhasználó a 15 perces szünetet nem várja ki, és előbb vesz le kerékpárt a rendszer automatikusan levonja az 50 forintot az egyenlegből. A megváltott éves bérlettel vagy alkalmi felhasználóként lehetőség van egyszerre 2 db kerékpár levételére egy időben. Ekkor a regisztrált kártya egyenlegéből vonódik mind a kettő kerékpár esetleges túlkerékpározási összege.